захоўваючы традыцыі
ААТ "Дражджавы камбінат"
Галоўная /
Дрожджы сушаныя вінныя

Дрожджы сушаныя вінныя

Апісанне

Рэкамендуемая норма спажывання: 3-5 г на 10 л соку ў хатніх умовах; 3-3,5 кг на 1000 дал у вытворчых умовах. На 10 л соку варта браць 1-2 чайныя лыжкі дрожджаў. Тэмпературны рэжым зброджвання ад 12 ° С да 37 ° С, наброд да 13-15%. Дрожджы папярэдне раствараюць у адной шклянцы цёплага соку (30-35 ° С), дадаўшы 1 -2 гарбатныя лыжкі цукру. Праз 30 хвілін дрожджы можна ўносіць у 10 літраў соку. Зброджваць пры тэмпературы 30 - 35 оС да адукацыі бурбалак (вуглякіслага газу).
У вытворчых умовах тэмпературны рэжым зброджвання ад 12 ° С да 37 ° С, наброд да 13-15%. У прамысловасці сухія дрожджы актывуюць шляхам унясення ў сок або ваду ў суадносінах 1:10 пры тэмпературы +20-25о С, старанна змешваюць да атрымання аднастайнай завісі, і праз 40 мін дрожджы гатовыя да ўжывання ў адпаведнасці з тэхналогіяй

Выкарыстанне

Прызначаны для ферментацыі пладова-ягаднай сыравіны, як на вытворчасці, так і ў хатніх умовах.
Тэрмін прыдатнасці сухіх вінных дрожджаў 15 месяцаў
Сухія вінныя дрожджы пастаўляюцца ва ўпакоўках па 100 г, 250 г, 10 кг, 20 кг.