Дрожджы сушаныя спіртавыя
Апісанне
Дрожджы сушаныя «Спіртовыя» рэкамендуюцца для зброджвання рознай крухмал- і цукразмяшчальнай сыравіны ў вытворчых умовах і прыгатавання традыцыйных нацыянальных напояў у хатніх умовах. Перад ужываннем дрожджы неабходна актываваць шляхам регідратацыі. Для гэтага змесціва пакавання разводзяць у падсалоджанай пітнай вадзе (50 г цукры на 1 літр вады) пры тэмпературы 30-35ºС у стаўленні 1:10, размешваюць да атрымання аднастайнай завісі і вытрымліваюць 30 хвілін, дрожджы гатовыя да выкарыстання. Пры працы з дрожджамі варта пазбягаць рэзкіх тэмпературных кантрастаў. Актываваныя дрожджы занесці ў закваску паводле рэцэпту
Выкарыстанне
Дрожджы сушаныя «Спіртавыя» рэкамендуюцца для зброджвання харчовай крухмал- і цукразмяшчальнай сыравіны (завараная мука, крухмал, цукар, сокі, варэнне, павідла)
Тэрмін захоўвання дрожджаў сушаных спіртовых 15 месяцаў
Дрожджы сушаныя вінныя выпускаюцца расфасоўкай па 100г, 250г, 500гр, 10кг, 20кг